Ο Νίκος Γκρανιάς ήταν ένας μεγάλοςφίλος της θάλασσας και του Ομίλου

- Ποιος ήταν ο Νίκος;
Αυτή την ερώτηση κάναμε στον Μιλτιάδη Χαρατζή, ένα απόγευμα στο σκάφος του.
Το πρόσωπό του σκοτείνιασε, τα μάτια μισοέκλεισαν και ένα σωρό ευχάριστες μνήμες τον κυρίευσαν. Ο λόγος του ήταν παραληρηματικός και ασύνδετος...

«… ο Νίκος ήταν ένας φίλος μοναδικός, ένας ακούραστος εργάτης και οραματιστής, λάτρευε τη θάλασσα και τη φύση, ήταν πραγματικός οικολόγος.
Σπούδασε αρχιτέκτονας στην Ιταλία και εγκαταστάθηκε στη περιοχή του Λαυρίου, και ήταν από τα ιδρυτικά μέλη του Ομίλου μας. Αν και δεν υπήρξε ποτέ πρόεδρος, ήταν ανελλιπώς μέλος του ΔΣ, αφιερώνοντας πολύ προσωπικό χρόνο για τη δημιουργία και την ανάπτυξη του ομίλου.
Ο Νίκος ήταν παθιασμένος με τη θάλασσα και ειδικά με τις καταδύσεις. Ιστιοπλοΐα έμαθε στη σχολή του ομίλου, και αρκετές φορές έκανε ερασιτεχνικά τον σκίπερ. Ήταν ο οραματιστής της παρέας, σχεδίασε τη σημαία του ομίλου, και υποστήριξε την ανακαίνιση της αίθουσας και των γραφείων…
Δυστυχώς έφυγε από κοντά μας στα 42 του χρόνια δίχως να δει το όραμά του να γίνετε πραγματικότητα… Στη κηδεία του, ο πατέρας του Νίκου ζήτησε, αντί για στεφάνια, τα χρήματα να προσφερθούν για την αποπεράτωση της Λέσχης, δηλαδή ο Νίκος ΠΡΟΣΕΦΕΡΕ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΝΕΚΡΟΣ….Το ελάχιστο που μπορούσαμε να κάνουμε για το φίλο και συναγωνιστή Νίκο, ήταν να δώσουμε τ’ όνομά του στην αίθουσα του ομίλου, να καθιερώσουμε στη μνήμη του τον ετήσιο διήμερο αγώνα στη Τζιά και βέβαια να τον ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!..."

Αίθουσα με το όνομά του
Αγώνας Ανοικτής Θαλάσσης στη μνήμη του
Eπαμειβόμενο κύπελο στ’ όνομά του