Το Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014, στο Ναυτικό Αθλητικό Όμιλο Λαυρεωτικής με την ευκαιρία της προκήρυξης του Ιστιοπλοϊκού Αγώνα Ανοικτής Θαλάσσης «ΠΑΤΡΟΚΛΟΣ 2014» πραγματοποιήθηκε τιμητική εκδήλωση προς τιμήν των αθλητών, καπεταναίων και πληρωμάτων οι οποίοι μετείχαν σε αγώνες Ανοικτής Θαλάσσης του ΝΑΟΛ.

Η εκδήλωση είχε και ένα άλλο σκοπό -πολύ σημαντικό- να τιμήσει τον κύριο Αθανάσιο Μαρτίνο για την ευγενική χορηγία του στον ΝΑΟΛ. Ο κύριος Αθανάσιος Μαρτίνος προσέφερε στο ΝΑΟΛ ένα ολοκαίνουργιο σκάφος OPTIMIST πλήρως εξοπλισμένο με το οποίο οι μικροί αθλητές του ΝΑΟΛ εκπαιδεύονται και μπορούν να λαμβάνουν μέρος σε αγώνες ιστιοπλοΐας τριγώνου με αξιώσεις. Ο Πρόεδρος του ΝΑΟΛ κ. Θανάσης Βασιλόπουλος στη σύντομη ομιλία του ανέφερε ότι ομόφωνα το ΔΣ απεφάσισε να δοθεί τιμητική πλακέτα στον κύριο Μαρτίνο για την ευγενική και ανιδιοτελή προσφορά του σε εποχές δύσκολες για όλους. Για τους λόγους αυτούς η προσφορά είναι σημαντική και επεσήμανε ότι ο τιμώμενος συγκαταλέγεται μεταξύ των αθλητών που αγωνίζονται για τον ΝΑΟΛ και το έργο του που είναι εδώ και 28 χρόνια η κοινωνική προσφορά στα παιδιά και στους νέους και η αθλητική δραστηριότητα στην ιστιοπλοϊα και άλλα θαλάσσια αθλήματα.

Ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής κ. Δημήτρης Λουκάς αναφέρθηκε στον άνθρωπο Αθανάσιο Μαρτίνο και τόνισε ότι οι προσφορές και χορηγίες του κ. Μαρτίνου είναι πολλές και σημαντικές και όλο το Λαύριο έχει ευεργετηθεί από τον σπουδαίο και τόσο σεμνό άνδρα. Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του ΝΑΟΛ κάλεσε τους κκ Δημήτρη Λουκά και Αριστείδη Βίτσιο οι οποίοι εξεπλάγησαν ευχάριστα με το τιμητικό δίπλωμα που επάξια έλαβαν ως χορηγοί και φίλοι του ΝΑΟΛ. Η τιμητική εκδήλωση ήταν μια συγκινητική αλλά και όμορφη βραδυά στην οποία παραβρέθηκαν εκτός απο μέλη και αθλητές του ΝΑΟΛ, φίλοι και αθλητές απο άλλους Ναυτικούς Αθλητικούς Ομίλους. Οι τιμηθέντες αθλητές, καπετάνιοι και τα πληρώματα έλαβαν αναμνηστικά διπλώματα για την αθλητική και αγωνιστική συμμετοχή τους σε αγώνες του ΝΑΟΛ.

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κύριος Ιωάννης Ανδριανός έστειλε το ακόλουθο μήνυμα στο ΝΑΟΛ: «Ανειλημμένες υποχρεώσεις δεν μου επέτρεψαν να παρευρίσκομαι στη σημερινή εκδήλωση. Θέλω όμως να συγχαρώ τους τιμώμενους σήμερα αθλητές, τα πληρώματα και τους καπετάνιους που μετέχουν σε αγώνες ανοικτής θαλάσσης του ΝΑΟΛ τιμώντας με την σειρά τους την πανάρχαια παράδοση της ιστιοπλοϊας που τόσο άρρηκτα είναι συνδεδεμένη με την ιστορία και τον πολιτισμό της πατρίδας μας. Εύχομαι ολόψυχα καλές και ασφαλείς θάλασσες και κάθε επιτυχία στον αγώνα «Πάτροκλος 2014».

Διαβάστε και το σχετικό Ενημερωτικό δελτίο δραστηριότητας ΝΑΟΛ